Entrevista a la Cadena Ser

El programa L’Hora L Barcelona, de la Cadena Ser Catalunya, entrevista a Miquel Àngel Fraile per repassar la situació del petit i mitjà comerç a Catalunya i presentar Oportunic.

fraile

L’Editor i director del programa, Frederic Vincent, i el secretari general de la CCC, Miquel Àngel Fraile, parlen d’Oportunic

El teixit comercial de Catalunya, format en la major part per petits i mitjans comerços, està patint molt les conseqüències de la crisi econòmica. S’ha perdut el poder de compra d’un 25% de la població i les compres ja no són impulsives, la gent s’ho pensa molt abans d’adquirir un producte.

Amb aquest panorama, els comerciants no poden deixar d’aprofitar qualsevol oportunitat que els ajudi a lluitar contra els dos grans problemes que tenen: la falta de visibilitat i l’escassa utilització de les noves tecnologíes. “El petit comerç no té capacitat per fer publicitat als grans mitjans i donar-se a conèixer” però si pot tenir un compte online a Oportunic on penjar totes les seves ofertes i aprofitar la viralitat de la xarxa.

Miquel Àngel Fraile ha dit que Oportunic és una “gran oportunitat” per als comerços de poder ser visibles per a la gent del carrer i “serà un canvi revolucionari per al sector”.

Oportunic, permet als estambiments fer la seva pròpia publicitat a un cost molt reduït i just en el mateix moment que un usuari té necessitat de compra: L’aplicació geolocalitza a la botiga i al client i li mostra quina és l’oferta comercial del seu voltant, per a que ell pugui triar.

Tal i com ha explicat durant l’entrevista el senyor Fraile, el 80% de les compres es fan a peu: es a dir, la gent camina pel carrer fins que troba allò que busca. Oportunic pretén que aquest procés de compra sigui molt més efectiu i ràpid. Ja no cal caminar de botiga en botiga sino que ara podrem triar el producte que ens interessi a través d’Oportunic i anar a la botiga a adquirir-ho.

Des de que Oportunic és va presentar divendres passat davant els mitjans de comunicació hi ha més de 2.000 persones que s’han descarregat l’aplicació als seus telèfons mòbils i tablets. Una demanda que espera les ofertes de tots els comerços catalans.

“Oportunic, l’aparador del segle XXI”

Durant la reunió de la junta directiva de la Confederació del Comerç de Catalunya celebrada aquest matí, i en la que estaven presents els presidents de molts dels gremis de botiguers, s’ha insistit en que Oportunic serà l’aparador del futur i una eina dissenyada a casa nostra amb l’objectiu de solucionar els problemes del petit comerç català.

Escoltar entrevista Cadena Ser

fraile3

fraile4