El magazine de tecnología i xarxes socials d’Onda Cero Catalunya convida a Oportunic a explicar el seu projecte per ajudar al petit comerç.

onda cero grupo

L’Equip del programa La Twittertuilia, amb Franc Carreras al capdavant, amb el secretari de la CCC,

Miquel Àngel Fraile i el cap tècnic d’Oportunic, Lluc Cirici, i la resta de convidats.

Ahir Oportunic va compartir una estona de ràdio amb els companys del programa la Twittertulia, a Onda Cero Catalunya. El magazine, que respassa l’actualitat de la xarxa cada setmana i les notícies tecnològiques, va fer un especial sobre iniciatives per fomentar el petit comerç, i l’equip d’Oportunic va ser convidat a participar-hi.

Durant més de mitja hora, es va parlar de la difícil situació del comerç català, que ha patit una nova caiguda en les vendes del 2% respecte l’any passat i que suma ja tres anys de baixades consecutives. Malgrat la crisi, la xarxa ofereix als comerços un munt de possibilitats com és el cas d’Oportunic, que obre als comerços un canal de comunicació molt important, més enllà del espai de la propia botiga, a través de la geolocalització del establiment i les seves ofertes.

Oportunic permet als comerços interactuar amb el seus clients, cosa que fins ara no podien fer. Tal i com va explicar el cap tècnic d’Oportunic, el Lluc Cirici, “fins ara només existien plataformes de vendes massives que es queden comissions i fan força amb els comerços per a que facin ofertes molt agresives”. Amb Oportunic, en canvi, es tracta de fer un comerç de barri, de conèixer als clients que vénen a la botiga i el feed-back que tenen d’aquests usuaris.

Tot i les possibilitats que dóna la xarxa, la realitat és que encara existeix una “bretxa tecnològica” per part dels comerços que s’ha d’anar superant, va dir el Miquel Àngel Fraile. En aquest sentit, Oportunic té un equip comercial que visita les botigues i explica als comerciants tots els avantatges de l’app i els ajuda a resoldre dubtes. La penetració d’androids a Espanya és una de les més grans d’Europa, per això, Oportunic és ara més que mai una eina que s’ha d’aprofitar.

Oportunic va compartir l’estudi amb la plataforma Chic-place, que permet a les botigues “amb encant” vendre els seus productes a l’estranger i amb la directora de VerdeMandarina, una de les botigues de Barcelona més actives en xarxas socials.

 

 

onda cero tecnicos                                onda cero lluc